Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Pierś z gęsi z puree marchewkowo - imbirowym

Pierś z gęsi z puree marchewkowo - imbirowym

Pierś z gęsi z puree marchewkowo - imbirowym

Przygotowanie

Potrzebne składniki:

  • Pierś z gęsi – 1 szt.
  • Marchewka – 3 szt.
  • Imbir – 50 g
  • Winogrona czerwone – 0,3 kg
  • Masło – 25 g
  • Olej – 25 ml
  • Czerwone wino – 100 ml
    (stopień wytrawności według upodobania)
  • Cukier trzcinowy – 20 g
  • Sól, pieprz do smaku 

Czas przygotowania: 
przygotowania 20 min., gotowania 40 min., pieczenia 4 godz. 
Poziom trudności: trudny

Danie bezglutenowe

Wydrukuj przepis »
krok 1
Krok 1: Imbir, marchew obieramy i tniemy na drobne kawałki.
krok 2
Krok 2: Dodajemy trochę oleju i masło.
krok 3
Krok 3: Dusimy przez 40 minut, co jakiś czas dodając wody.

krok 4
Krok 4: Winogrona polewamy czerwonym winem i posypujemy cukrem.

krok 5
Krok 5: Pieczemy w temperaturze 100 stopni przez 4 godziny.
krok 6
Krok 6: Pierś z gęsi zaczynamy smażyć od strony skóry.
krok 7
Krok 7: Przewracamy i dosmażamy do momentu kiedy mięso będzie w kolorze lekko różowym. Skóra powinna być chrupka.
krok 8
Krok 8: W celu rozprężenia mięsa odkładamy je na bok.
krok 9
Krok 9: Ugotowaną marchew blendujemy.
krok 10
Krok 10: Serwujemy: zaczynamy od położenia puree, następnie kładziemy gęś w plastrach.
krok 11
Krok 11: Na końcu dekorujemy winogronami.

Odkryj więcej smakowitych przepisów!