Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Pianka ananasowa


Pianka ananasowa

Przygotowanie:


Danie na 6 porcji. Czas przygotowania ok. 10 min plus 60 min na chłodzenie

Składniki:
 Sprzęt:
450 ml soku z ananasa
Syfon bitej śmietany z nabojami
1 laska wanilii

2 płatki żelatyny

20 ml likieru kokosowego

1 łyżka cukru waniliowego


Pianka ananasowa
Krok 1
Zmiękcz żelatynę w zimnej wodzie. Przepołów laskę wanilii wzdłuż i wyskrob miąższ.
Krok 2
Zagotuj sok ananasowy z miąższem waniliowym.
Krok 3
Dodaj cukru waniliowego...
Krok 4
...i likieru kokosowego. Całość wymieszaj. Zdejmij z palnika i odstaw na krótką chwilę. Następnie wyciśnij żelatynę i rozpuść ją w gorącym soku.

Krok 5
Wszystko przecedź przez drobne sito...
Krok 6
...i wlej do syfonu.
Krok 7
Zamontuj nabój do bitej śmietany,mocno wstrząśnij syfonem i schładzaj w lodówce przez przynajmniej godzinę. Przy rozprowadzaniu pianki trzymaj syfon głową do dołu.
Krok 8
Nasza wskazówka: czekoladowy muffin z pianką ananasową to świetne połączenie.