Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Ostrygi grillowane

Ostrygi grillowane
Jeśli kiedykolwiek bałeś się przygotowywania owoców morza, bez obaw - to nie jest takie trudne. Smak z pewnością wynagrodzi ten wysiłek.


Ostrygi grillowane z sokiem z cytryny podawane na soli morskiej

Lista składników:

  • 6 szt. ostryg
  • 50-100 g soli morskiej (do dekoracji)
  • 1 cytryna

Czas przygotowania:
30 minut

Poziom trudności: średni                                      

Wydrukuj przepis »

Przygotowanie

krok 1
Krok 1: Ostrygi ułóż na rozgrzanym grillu.
krok 2
Krok 2: Poczekaj około 15 minut aż muszle otworzą się.

krok 3
Krok 3: Przygotuj cytrynę.
krok 4
Krok 1: Ostrygi ułóż na rozgrzanym grillu.
krok 5
Krok 5: Otwarte ostrygi odetnij od górnej skorupy, odłam i połóż na soli.
krok 6
Krok 6: Ostrygi skrop sokiem z cytryny.

Odkryj więcej smakowitych przepisów!