Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Orzechowe pesto


Orzechowe pesto

Przygotowanie

Czas przygotowania: około 20 minut

Składniki
200 g orzechów (np. nerkowców i makadamia)
250 ml soku pomarańczowego
2 łyżki stołowe miodu
1 cytryna
1 pęczek rozmarynu
100 ml oleju z orzechów włoskich
 
krok 1
Grubo posiekaj orzechy, nóż trzymaj w dłoni mniej więcej w taki sposób, w jaki trzyma się nóż kołyskowy.
krok 2
Lekko opiecz orzechy w rondlu na średnim ogniu.
krok 3
W międzyczasie do soku pomarańczowego dodaj miód i odrobinę soku z cytryny, po czym odparuj roztwór do momentu uzyskania konsystencji syropu.
krok 4
Wzbogać smak rozmarynem.
krok 5
Następnie rozgnieć wszystko w moździerzu i rozmieszaj z olejem do momentu uzyskania kremowej konsystencji.
krok 6
Rozlej gotowe pesto do szklanek.