Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Muffinki z grzybami shimeji

Muffinki z grzybami shimeji
Azjatyckie inspiracje w kuchni mogą być tam, gdzie się tego nie spodziewasz. Spróbuj przygotować muffinki z grzybami shimeji i sprawdź.

Muffinki z grzybami shimeji z parmezanem i kiełkami

Lista składników:
  • 200 g grzybów shimeji
  • 8 jaj
  • 30 g masła
  • 30 ml oleju rzepakowego
  • 20 g parmezanu
  • natka pietruszki
  • kiełki
Czas przygotowania: 20-30 minut

Poziom trudności: łatwy                                               Wydrukuj przepis »

Przygotowanie

krok 1
Krok 1: Wbijamy do miski 8 jaj i łączymy je widelcem, a następnie solimy.
krok 2
Krok 2: Czyścimy grzyby i odcinamy ich końce, po czym smażymy na rozgrzanej patelni, na oleju rzepakowym przez 3 do 5 minut. Dodajemy masło i sól.
krok 3
Krok 3: Wlewamy jaja do grzybów i smażymy na wolnym ogniu przez kolejne 2 minuty. Posypujemy parmezanem i natką.
krok 4
Krok 4: Przelewamy do wcześniej przygotowanych foremek i po raz kolejny posypujemy parmezanem. Pieczemy przez 5 minut w temperaturze 180-200 stopni. Na koniec dekorujemy kiełkami.

Odkryj więcej smakowitych przepisów!