Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Morze i góry na patyku


Rostpef z krewetkami - MAKRO Inspiracje
Składniki (6 porcji):
6 krewetek tygrysich 1 marchew
300 g rostbefu 1 szalotka
6 kromek chleba tostowego
6 łodyg zielonych szparagów
125 g sera topionego  zioła, sól, pieprz

Wykonanie

Opiecz skórkę rostbefu, lekko przypraw i wstaw na ok. 12 minut do piekarnika rozgrzanego do 120°C. Opiecz krewetki na patelni i przypraw niewielką ilością soli. Odetnij skórkę chleba tostowego i lekko go podpiecz w piekarniku lub na patelni. Drobno posiekaj marchew i szalotkę i zblanszuj je w posolonej wodzie razem ze szparagami. Wymieszaj pokrojone warzywa z serem topionym i ziołami, a następnie dopraw. Posmaruj tosty powstałym serkiem. Umieść jeden kawałek rostbefu i krewetkę na patykach i udekoruj porcję łodygą szparagu.