Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Marynowane steki z miecznika z gnocchi i szparagami

Delikatna, soczysta ryba to uczta dla wielbicieli grilla. Kulinarne skarby morza od dawna stanowią gwiazdy grilla.

Porcja dla: 6 osób / Czas przygotowania: około 40 minut + czas marynowania

Marynowane steki z miecznika z gnocchi i szparagami
 Składniki:
6 steków z miecznika (po 180 g)
Olej rzepakowy
1 cytryna
600 g gnocchi
1 cebula
600 g szparagów
1 pokrojony por
300 g szynki Serrano
1 łyżeczka sambal oelek
masło
3 gałązki rozmarynu
sól, pieprz

Przygotowanie

Przygotować marynatę z oleju rzepakowego, rozmarynu, zestu z cytryny, cebuli w plastrach, pora oraz sambal oelek. Zamarynować steki z miecznika i schłodzić przez około godzinę. Grillować steki bezpośrednio na ogniu przez około 3 minuty z każdej strony. Obrać szparagi i owinąć je w szynkę, umieścić na folii aluminiowej z dodatkiem odrobiny masła. Przygotować gnocchi według instrukcji i wrzucić je w aluminiowym naczyniu na grilla na około 5 minut.