Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Marynata z tandoori i jogurtu

Magiczna recepta na wyjątkowy smak? Mięso lub ryby plus grill, a dodatkowo marynata, która bez wątpienia podkreśla zalety grillowanych produktów. Różnorodność składników na całym świecie przyczyniła się do powstania prawdziwej klasyki kulinarnej, dzięki której stworzysz na ruszcie eksplozje smaków.

Objętość 500 ml. Czas przygotowania ok. 10 min.

Marynata-cebulowa-przygotowanie krok-zdjecie
Składniki:
500 g jogurtu (10% tłuszczu, np. typu greckiego)   
1-2 łyżki pasty tandoori
1 cytryna 
½ drobno posiekanego pęczka kolendry
1 mały posiekany korzeń imbiru

Przygotowanie

Marynata-cebulowa-przygotowanie krok-1
Wymieszaj dobrze pastę tandoori z jogurtem.

Marynata z tandoori i jogurtu - przygotowanie krok 2
Dodaj trochę skórki cytrynowej i soku z cytryny.

Marynata z tandoori i jogurtu - przygotowanie krok 3
Posiekaj imbir i pokrój w drobne paski kolendrę. Włóż do miski.

Marynata z tandoori i jogurtu - przygotowanie krok 4
Na koniec dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Marynata z tandoori i jogurtu - przygotowanie krok 5
Wypełnij słoik marynatą i szczelnie zamknij.