Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Marynata z miodem i chili

Magiczna recepta na wyjątkowy smak? Mięso lub ryby plus grill, a dodatkowo marynata, która bez wątpienia podkreśla zalety grillowanych produktów. Różnorodność składników na całym świecie przyczyniła się do powstania prawdziwej klasyki kulinarnej, dzięki której stworzysz na ruszcie eksplozje smaków.

Objętość 500 ml. Czas przygotowania ok. 10 min.

MI-marynata-z-miodem-i-chili-5
 Składniki:
2 papryczki chili
100 ml sosu sojowego
8 łyżek miodu
250 ml oleju z orzechów arachidowych
1 laska wanilii
Sos sambal oelek
4 gwiazdki anyżu


Przygotowanie

Marynata z miodem i chili przygotowanie krok 1
Pokrój papryczki chili w pierścienie

Marynata z miodem i chili przygotowanie krok 2
Wymieszaj je dobrze z miąższem z wanilii, miodem, anyżem gwiazdkowym i sosem sojowym.

Marynata z miodem i chili przygotowanie krok 3
Dodaj olej i przypraw sosem sambal oelek do smaku.

Marynata z miodem i chili przygotowanie krok 4
Wypełnij słoik marynatą i szczelnie zakręć.