Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Marynata cebulowa

Magiczna recepta na wyjątkowy smak? Mięso lub ryby plus grill, a dodatkowo marynata, która bez wątpienia podkreśla zalety grillowanych produktów. Różnorodność składników na całym świecie przyczyniła się do powstania prawdziwej klasyki kulinarnej, dzięki której stworzysz na ruszcie eksplozje smaków.

Objętość 400 ml. Czas przygotowania ok. 15 min.

Marynata cebulowa - przepisy MAKRO
Składniki:
 
2 cebule 
1 łyżeczka jagód jałowca
2 cebule czerwone
1 łyżeczka kminku
2 ząbki czosnku 
1 łyżeczka soli
1 łyżka pieprzu  
1 pęczek ziół (rozmaryn, natka pietruszki itp.)
6 listków laurowych
250 ml oleju roślinnego

Przygotowanie

Marynata cebulowa - przygotowanie krok 1
Obierz i pokrój w cienkie pierścienie cebulę i czosnek.
Marynata cebulowa - przygotowanie krok 2
Posiekaj grubo zioła i wymieszaj je z przyprawami.
Marynata cebulowa - przygotowanie krok 3
Na koniec dodaj olej. Dodaj odrobinę sambal oelek do smaku.
Marynata cebulowa - przygotowanie krok 4
Wypełnij słoik marynatą i szczelnie zamknij.