Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Majonez

Majonez dodaje pikanterii przystawkom i sałatkom oraz dodaje smaku kawałkom mięsa, ryb i warzyw. Jeżeli chcesz podać coś świeżego i wyjątkowego, możesz to łatwo i ciekawie osiągnąć przy pomocy własnoręcznie przygotowanego ziołowego majonezu.
domowy majonez

1 porcja / Czas przygotowania: około 10 minut

 Składniki
 1 żółtko jajka
 1 łyżka stołowa musztardy
 Sok z cytryny
 Olej
 Zioła, np. natka pietruszki, szczypiorek
 Sól
 Pieprz


Przygotowanie

przygotowanie majonezu - krok 1
Włóż żółtko do miski.
przygotowanie majonezu - krok 2
Dodaj pieprz, sól i musztardę.
przygotowanie majonezu - krok 3
Następnie dodaj sok z cytryny.
przygotowanie majonezu - krok 4
Wymieszaj i ubij na pianę.
przygotowanie majonezu - krok 5
Stopniowo dodawaj olej i mieszaj go z całością.
przygotowanie majonezu - krok 6
Posiekaj drobno zioła takie jak natka pietruszki albo szczypiorek i dodaj.
przygotowanie majonezu - krok 7
Rada: Podawaj w szkle.