Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Lemoniada limonkowo-imbirowa

Lemoniady są uwielbiane na całym świecie jako rześki, bezalkoholowy sposób na ugaszenie pragnienia. Zaskocz gości przygotowując lemoniadę z limonką i imbirem.
Lemoniada limonkowo-imbirowa

Przepis na 1 l. Czas przygotowania około 25 minut

Składniki   
200 ml wody 300 ml soku limonkowego
100 g cukru trzcinowego 500 ml wody mineralnej
1 mały korzeń imbiru Mięta
3 źdźbła trawy cytrynowej Limonka

Wykonanie

krok 1
Pokrój imbir w plasterki.
krok 2
Zagotuj wodę.
krok 3
Rozpuść w niej cukier trzcinowy.
krok 4
Dodaj pokrojony w plasterki imbir
i trawę cytrynową.
krok 5
Gotuj przez 15 minut.
krok 6
Następnie przelej mieszankę przez sito do butelki.
krok 7
Dodaj świeżo wyciśnięty sok z limonki i dopełnij wodą mineralną.
krok 8
Schłodź lemoniadę i podawaj z odrobiną mięty i plasterkami limonki.
cukrowa obwódka


Nasza rada:

Nawilż krawędź szklanki i zanurz ją w cukrze trzcinowym, by stworzyć atrakcyjną cukrową obwódkę.