Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Lasagne ze szparagami i łososiem

Oto prosty przepis na niecodzienne i bardzo zdrowe danie. Przepyszną lasagne ze szparagami i łososiem przygotujesz w niecałe 3 kwadranse z łatwo dostępnych składników.

Przepis na 6 porcji. Czas przygotowania ok. 45 min.

Lasagne ze szparagami i łososiem
 Składniki:  
750 g filetu z łososia Oliwa z oliwek
750 g szparagów (białych lub zielonych)  Szczypiorek
18 płatów makaronu lasagne Koperek
150 ml białego wina  Sól
2 szalotki  Cukier
1 cytryna
 Pieprz
Masło  

 

Sposób przygotowania:

Pociąć drobno łososia, obrać szparagi i pokroić na grube kawałki. Doprawić rybę i ugotować ją w białym winie. Dusić szparagi razem z posiekaną szalotką przez 5 minut na maśle, aż będą chrupkie. Doprawić solą, pieprzem oraz odrobiną cukru. W międzyczasie ugotować płaty lasagne w dużej ilości osolonej wody, a gdy będą gotowe, posmarować je odrobiną masła. Następnie ułożyć warstwy makaronu lasagne, kawałki łososia i szparagi jedne na drugich, a następnie oprószyć posiekanymi ziołami. Na koniec doprawić potrawę odrobiną oliwy i sokiem z cytryny.