Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Komosa ryżowa z grzybami i suszoną śliwką

Komosa ryżowa z grzybami i suszoną śliwką
Szukasz lekkich alternatyw dla swoich dotychczasowych tłustych posiłków? Komosa ryżowa z grzybami i suszoną śliwką będzie idealna na twój przepyszny lunch.

Komosa ryżowa z grzybami i suszoną śliwką

Przygotowanie

Potrzebne składniki:

  • Grzyby boczniak – 100 g
  • Boczek wędzony – 100 g
  • Śliwka suszona – 30 g
  • Komosa ryżowa – 100 g
  • Olej rzepakowy – 10 ml
  • Sól, pieprz

Czas przygotowania: 40 minut

Poziom trudności: łatwe

Wydrukuj przepis »
krok 1
Krok 1: Komosę prażymy w pustym garnku na wolnym ogniu przez 1 minutę (tak aby nie przypalić). Podlewamy wodą (200-250 ml), gotujemy 20 minut i odstawiamy.

krok 2
Krok 2: Boczek, grzyby smażymy na oleju.
krok 3
Krok 3: Na końcu dodajemy śliwkę a całość smażymy 3-5 minut na  średnim ogniu dolewając odrobinę wody.
krok 4
Krok 4: Następnie całość łączymy z komosą.
krok 5
Krok 5: Serwujemy.

Odkryj więcej smakowitych przepisów!