Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Jajko w koszulce z grzybami portobello

Jajko w koszulce podawane na toście z chleba  oraz grzybami portobello
Znudziły ci się ciągle te same śniadania? Wypróbuj jajko w koszulce z grzybami portobello i daj się przenieść do amerykańskiego baru szybkiej obsługi.


Jajko w koszulce podawane na toście z chleba oraz grzybami portobello

Przygotowanie

Potrzebne składniki:

  • Grzyby portobello – 100 g
  • Jajko w koszulce – 1 szt.
  • Jedna kromka chleba
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Masło – 20 g
  • Ser parmezan – 10 g
  • Natka pietruszki – 5 g
  • Ocet winny – 20 ml
  • Olej rzepakowy  - 10 ml
  • Sól himalajska
  • Pieprz


Czas przygotowania: 30 minut

Poziom trudności: łatwe

Wydrukuj przepis »
krok 1
Krok 1: Grzyby kroimy na kawałki i smażymy na maśle przez kilka minut.

krok 2
Krok 2: Obok nich na tej samej patelni lekko rumienimy chleb.


krok 3
Krok 3: W garnku gotujemy wodę, dodajemy ocet.
krok 4
Krok 4: Zmniejszamy ogień, tak aby bąbelki na wodzie były niewielkie.

krok 5
Krok 5: Gotujemy jajko w koszulce przez 2-3 minuty.
krok 6
Krok 6: Kromkę chleba nacieramy czosnkiem.
krok 7
Krok 7: Na tostach kładziemy grzyby i jajko. 
krok 8
Krok 8: Na końcu posypujemy pietruszką oraz parmezanem.
krok 9
Krok 9: Serwujemy.

Odkryj więcej smakowitych przepisów!