Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Halibut biały w pergaminie

Dla wszystkich, którzy małe rybki zmieniają w duży biznes. Od tuńczyka do przegrzebki. W MAKRO odkryjesz bogactwo podwodnego świata.

Przepis na: halibut biały w pergaminie

Beurre blanc (biały sos maślany) - film krok po kroku

Biały sos maślany
Zobacz, jak to zrobić »
Składniki:
 
Ok. 1,2 kg filetu z halibuta  w kawałkach
150 g marchewki
1 limonka 
150 g dymki
3 ząbki czosnku 
Oliwa z oliwek
3 gałązki rozmarynu 
Sól
6 małych listków laurowych
Pieprz
100 g pomidorów cherry
6 arkuszy papieru pergaminowego

Przygotowanie:

  1. Pokrój marchewki i dymki w cienkie paski i ułóż je na papierze pergaminowym.
  2. Przypraw halibuta szczyptą soli i pieprzu, połóż rybę na papierze i przykryj ją pokrojonym w plasterki pomidorem i przyprawami.
  3. Skrop wszystko odrobiną oliwy z oliwek i zawiń pergamin w paczki.
  4. Gotuj paczki na parze w temperaturze 90°C lub na kuchence w rondlu z wkładką do gotowania na parze przez ok. 30 min.

Nasza wskazówka:

Podawaj ze świeżymi warzywami i beurre blanc.