Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Gazpacho ze świeżych pomidorów

Lekkie gazpacho ze świeżych pomidorów

Przepis na orzeźwiające i lekkie gazpacho przygotowane ze świeżych pomidorów

Przygotowanie

Potrzebne składniki:


  • Czerwona cebula – 100 g
  • Czosnek – 4-6 ząbków
  • Chilli – 1 szt.
  • Kolendra – 50-70 g
  • Pomidory – 2 kg
  • Oliwa extra virgin – 100 ml
  • Ocet winny czerwony 50 – 70 ml
  • Żółta cukinia – 1 szt.
  • Sól himalajska lub morska – do smaku



Czas przygotowania: 1 godzina

Poziom trudności: średni

Wydrukuj przepis »
krok 1
Krok 1: Cebulę, czosnek, chilli, kolendrę skrapiamy octem. Dodajemy oliwę, sól.

krok 2
Krok 2: Odstawiamy do lodówki na 3 do 12 godzin w celu skruszenia.
krok 3
Krok 3: Blanszujemy pomidory (1 minuta).
krok 4
Krok 4: Obieramy i kroimy w nieregularną kostkę.
krok 5
Krok 5: Dodajemy pomidory do reszty składników i blendujemy.

krok 6
Krok 6: Z cukinii i pozostałej części kolendry robimy mini spaghetti i dekorujemy tym nasze gazpacho.
krok 7

Odkryj więcej smakowitych przepisów!