Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Gazpacho

Mieszkańcy krajów śródziemnomorskich znają je od wieków, ale stają się one coraz popularniejsze również w innych częściach świata: chłodne zupy to orzeźwienie oraz lekka, pyszna przyjemność.


Gazpacho - przepisy MAKRO

Porcje: 6 / Czas gotowania: ok. 20 minut

 Składniki:
500 g pomidorów
1 ogórek
2 papryki
1 cebula
2 ząbki czosnku
500 ml bulionu warzywnego (zimnego)
50 ml białego octu balsamicznego
Bazylia
Sól, pieprz

Przygotowanie

Gazpacho - przygotowanie krok 1
Posiekaj pomidory, ogórek, paprykę, cebulę i czosnek.

Gazpacho - przygotowanie krok 2
Do połowy warzyw dodaj ocet, oliwę z oliwek i bazylię,  po czym włóż do blendera...

Gazpacho - przygotowanie krok 3
... zmiksuj i wrzuć do zimnego bulionu warzywnego.

Gazpacho - przygotowanie krok 4
Drobno pokrój drugą połowę warzyw i dodaj je do zupy. Dopraw solą i pieprzem.