Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Flambirowane brzoskwinie z grilla

Owocowe desery dzięki grillowaniu zyskują głębokie kolory i akcenty smakowe. W przygotowaniu flambirowanych brzoskwiń korzysta się z ognia. Ciepło grilla topi cukier trzcinowy, a podczas procesu flambirowania deser zyskuje ognistą nutkę.

Flambirowane brzoskwinie
Składniki:   
6 brzoskwiń
100 g cukru trzcinowego
1 cytryna
60 ml likieru Grand Marinera
2 gałązki rozmarynu
 


Sposób przyrządzenia:

Przeciąć brzoskwinie na połówki i usunąć pestki. Obrać skórkę z cytryny i wycisnąć sok. Marynować brzoskwinie w soku z cytryny, skórce, cukrze trzcinowym i rozmarynie przez około 15 minut. Grillować przez około 8 minut w naczyniu aluminiowym lub żeliwnej patelni na bezpośrednim ogniu i flambirować przy użyciu likieru Grand Marinera.

Flambirowane brzoskwinie