Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Dzielenie mięsa z królika w 5 krokach

Klasycznie królika przygotowuje się poprzez pieczenie albo duszenie. Obie te metody można wykorzystać zarówno do przygotowania całego zwierzęcia lub do przygotowania combra lub udźca. Łopatki czy kończyny przednie, na których znajduje się mniej mięsa, nadają się za to idealne do przygotowania sosów oraz farszów. Istnieją również niezliczone przepisy na potrawki z królika. Mięso z królika łączy się też często z wieprzowiną w plackach z nadzieniem mięsnym i terynach.

dzielenie mięsa krolika - krok 1
Odetnij udka
dzielenie mięsa krolika - krok 2
Podziel udka
dzielenie mięsa krolika - krok 3
Oddziel comber
dzielenie mięsa krolika - krok 4
Odetnij ścięgna
dzielenie mięsa krolika - krok 5
Wydziel filet z combra