Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Dip ziołowy ze świeżą rzeżuchą



Dipy to gęste sosy do mięs, chipsów czy warzyw. Są idealnym dopełenieniem smaku potrawy. Można podawać je na ciepło lub na zimno. Doskonały dodatek również na przyjęcia. Na wiosnę polecamy dipy ziołowe z dodatkiem rzeżuchy - smaczne i zdrowe.

Danie na 6 porcji. Czas przygotowania ok. 15 min

dip-ziolowy-rzerzucha-v2xy

Przygotowanie:

Mieszaj twaróg, aż stanie się kremowy i przypraw go niewielką ilością soli, pieprzu i miodu do smaku. Dodaj soku z cytryny i sosu Worcester. Posiekaj czosnek i zioła. Wszystko dodaj do twarogu i dobrze wymieszaj. Na koniec posyp mieszankę rzeżuchą ogrodową.
Składniki:
 
400 g kremowego twarogu 
Trochę sosu Worcester
1 pęczek łagodnych ziół (pietruszka, szczypiorek, trybula)
1 łyżka miodu
1 talerz rzeżuchy ogrodowej
Sól
1 ząbek czosnku  
Pieprz
Odrobina soku z cytryny