Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Daktyle w szynce Serrano

Dla Hiszpanów ich tapas to wiele więcej niż tylko mała przekąska, to spory kawał iberyjskiej kultury. Hiszpańska specjalność - daktyle w szynce Serrano, to spektakularny początek każdego posiłku.


Daktyle w szynce Serrano - MAKRO Inspiracje
 Składniki:
12 daktyli
12 plastrów szynki Serrano
12 małych liści szałwii
75 g twarogu
1 łyżka siekanych orzechów włoskich
sól
pieprz

Przygotowanie

Wymieszać orzechy z twarogiem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Delikatnie naciąć daktyle, usunąć pestki i napełnić twarogiem. Owinąć każdy daktyl szynką Serrano i liściem szałwii, a następnie piec w piekarniku przez około 5 minut w temperaturze 180 °C.

Daktyle w szynce Serrano przygotowanie - MAKRO Inspiracje