Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Czarne spaghetti z krewetkami królewskimi

Czarne spaghetti z krewetkami królewskimi

Czarne spaghetti z krewetkami królewskimi na białym winie

Przygotowanie

Potrzebne składniki:

  • Spaghetti nero – 100 g
  • Krewetki królewskie – 4 szt.
  • Chilli – 1 szt.
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Białe wino – 100 ml
  • Masło – 30 g
  • Sól, pieprz, sok z cytryny, rukiew wodna
  • Oliwa extra vergine – 10ml

Czas przygotowania: 18 minut

Poziom trudności: średnie

Wydrukuj przepis »
krok 1
Krok 1: Myjemy i oczyszczamy krewetki.
  
krok 2
Krok 2: Ściągamy pancerz i odwłok.
krok 3
Krok 3: Przygotowujemy chilli, czosnek.
krok 4
Krok 4: Makaron gotujemy o 2 minuty krócej niż jest to wskazane na opakowaniu.

krok 5
Krok 5: Na patelni smażymy krewetki, następnie dodajemy chilli i czosnek.
krok 6
Krok 6: Smażymy na średnim ogniu 2 minuty.
krok 7
Krok 7: Po przekręceniu kolejne 2-3 minuty.
krok 8
Krok 8: Następnie dodajemy chilli i czosnek, podlewamy białym winem
krok 9
Krok 9: Do usmażonych krewetek dodajemy makaron i trzymamy razem na patelni przez kolejne 2 minuty.
krok 10
Krok 10: Skrapiamy cytryną i dekorujemy rukwią wodną, dodajemy masło.
krok 11
Krok 11: Serwujemy

Odkryj więcej smakowitych przepisów!