Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Conchiglioni z ragout z dziczyzny


Conchiglioni z ragout z dziczyzny

Przygotowanie

Porcja dla: 6 osób / Czas przygotowania: około 90 minut

Składniki:   
 500 g conchiglioni
300 g przetartych pomidorów 
 800 g medalionów z dziczyzny  0,75 l wywaru mięsnego
 2 słodkie papryki  Olej rzepakowy
 1 mała cukinia  Oliwa z oliwek
 2 ząbki czosnku  Sól
 1 cebula  Pieprz
 1 saszetka ziół (goździk, liść laurowy, jałowiec)  Parmezan
 2 gałązki rozmarynu  


Propozycja win:

To krzepkie danie najlepiej podawać z winem Nebbiolo z regionu Piemontu, które nie jest zbyt ciężkie.
krok 1
Ugotować  conchiglioni w dużej ilości osolonej wody, aż będzie al dente. Pokroić cukinię oraz papryki w drobną kostkę. Cebulę oraz czosnek posiekać drobno.
krok 2
Pokroić dziczyznę w małą kostkę i usmażyć na wysokim ogniu w rozgrzanym oleju rzepakowym. Następnie dodać cebulę, czosnek i warzywa i delikatnie podsmażyć.
krok 3
Dodać przetarte pomidory i wywar. Dodać przyprawy i dusić przez około 45 minut, aż mięso będzie miękkie. Doprawić solą, pieprzem i oliwą z oliwek.
krok 4
Napełnić makaron rogout, posypać parmezanem i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 220 °C przez około 5 minut.
krok 5
Nałożyć i podawać.