Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Comber z sarny owinięty porem

Nareszcie coś nowego! Dziczyzna z grilla to smaczne doświadczenie, dzięki któremu możesz naprawdę zaimponować swoim gościom. Dlatego też warto zdecydować się na mięso z sarny czy dzika! Najbardziej wyjątkowe kuchenne kreacje stworzymy bez większego wysiłku.

Danie na 6 porcji. Czas przygotowania ok. 30 min.

comber-z-sarny-460-200
Składniki:
 
1 kg combra z sarny bez kości    Sól
1 por przepołowiony wzdłuż
 Pieprz
Rozmaryn 
 Oliwa z oliwek                      

Przygotowanie

krok-1-220-200
Oczyść comber i podziel go na kawałki. Obgotuj krótko pojedyncze warstwy pora w osolonej wodzie, po czym od razu ostudź je lodowatą wodą.
krok-2-220-200
Przypraw mięso odrobiną soli i pieprzu i skrop oliwą z oliwek. Poodrywaj listki rozmarynu, drobno je posiekaj i rozłóż na kawałkach sarniny.
krok-3-220-200
Zawiń mięso starannie w paski pora i zwiąż sznurkiem kuchennym.
krok-4-4
Grilluj wszystko z obu stron przez 2-3 minuty w średniej temperaturze (temperatura wewnętrzna 60°C).

Wybieraj spośród szerokiego asortymentu

oliwa-220-200

Oliwa z oliwek extra virgin

Classic – oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia o delikatnym zapachu kwiatowo-owocowym i lekko gorzkawym smaku. Doskonała jako baza do marynat i sosów sałatkowych. Oliwy smakowe – z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Dzięki dodatkom jałowca i rozmarynu, czosnku i chili oraz cytryny i pietruszki każda oliwa ma indywidualny charakter.
  • poj. 0,25 / 0,5 l
musztarda-francuska-220-200

Musztarda francuska

Musztarda francuska to doskonała kompozycja całych oraz minimalnie zmielonych ziaren gorczycy białej i czarnej. Gorczyca oraz dodatek octu jabłkowego gwarantują jej niepowtarzalny wygląd i smak.
  •  opak. 200 g
musztarda-sarepska-220-200

Musztarda sarepska

Musztarda sarepska o średnio ostrym smaku i gęstej kremowej konsystencji, z widocznymi kawałkami gorczycy. Znakomicie komponuje się z wędlinami i jest niezawodna w marynatach oraz sosach.
  •  opak. 200 g
rozmaryn-220-200

Świeży rozmaryn w doniczce

Idealnie dopełnia smak potraw z baraniny, dziczyzny, drobiu i ryb
  • kraj poch. Polska
  • ilość gałązek w doniczce: 1-2 szt.
mieso-220-200

Comber z sarny, bez kości

  • opak. od 0,5 do 1 kg