Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Ciasto owocowe z kruszonką

Ciasto owocowe z kruszonką
Na myśl o tym wypieku wracają wspomnienia z dzieciństwa. Przywróć je i upiecz dziecinnie łatwe ciasto owocowe z kruszonką.

Ciasto owocowe z kruszonką

Przygotowanie

Potrzebne składniki:

  • Jabłka – 3 szt.
  • Gruszki – 3 szt.
  • Pomarańcze – 2 szt.
  • Cukier trzcinowy – 100 g
  • Syrop waniliowy – 60 ml
  • Mąka – 0,5 kg
  • Masło – 200 g
  • Cukier – 100 g

Czas przygotowania: 1,5 godziny

Poziom trudności: łatwe

Wydrukuj przepis »
krok 1
Krok 1: Jabłka i gruszki obieramy i kroimy w nieregularną kostkę.
krok 2
Krok 2: Zasypujemy cukrem trzcinowym, zalewamy sokiem z pomarańczy i syropem waniliowym.

krok 3
Krok 3: Masło, mąkę i cukier łączymy i ucieramy, tak aby powstała krucha masa.
krok 4
Krok 4: Owoce układamy w naczyniu do pieczenia i zsypujemy kruszonką.
krok 5
Krok 5: Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 1 godzinę.
krok 6

Odkryj więcej smakowitych przepisów!