Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Chutney z mango


Chutney z mango
 Składniki  
1 mango 1 cytryna
6 łyżek stołowych cukru trzcinowego 4 łyżki stołowe octu jabłkowego
1 mały kawałek imbiru 4 łyżki stołowe soku jabłkowego
2 strączki czerwonej papryki chili Cynamon
1 cebula dymka Sól, pieprz

Przygotowanie

Mango obrać i pokroić w drobną kostkę. Podgrzać cukier trzcinowy na patelni i mieszać, aż się skarmelizuje. Drobno posiekać imbir, papryczkę chili i cebulkę dymkę. Dodać je do cukru i natychmiast wlać sok z cytryny i ocet jabłkowy. Doprowadzić całość do wrzenia i gotować przez 2 minuty, następnie dodać mango. Gotować chutney na wolnym ogniu przez 30 minut. Stopniowo dolewać sok jabłkowy; na końcu doprawić solą, pieprzem i odrobiną cynamonu. Chutney będzie gotowy, gdy mango będzie miękkie, a sos zgęstnieje.