Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Carpaccio z truflą

Lato jest tą wyjątkową porą, podczas której możemy dla odmiany podać posiłek na zimno. Mimo to wielu gości nie odejdzie od stołu zanim nie otrzyma swojej porcji mięsa. Idealnym rozwiązaniem jest podanie potrawy mięsnej na zimno, a na taką najlepiej nadaje się wołowina.

Przepis na 1 porcję

carpaccio-z-trufla-top-460-200
Składniki:  
150 g polędwicy wołowej 2 małe czarne trufle 
1 łyżka stołowa octu balsamicznego Sól
1 łyżka stołowa oliwy truflowej Czarny pieprz z młynka

Przygotowanie

y-carpaccio-z-trufla-k1
Pokrój i zagnieć polędwicę w plasterki o grubości papieru.
y-carpaccio-z-trufla-k2
Posiekaj drobno trufle i dodaj trochę oleju.
y-carpaccio-z-trufla-k3
Skrop mięso octem i oliwą z oliwek na całej jego powierzchni.
y-carpaccio-z-trufla-k4
Przypraw solą i pieprzem. Dodaj odrobinę truflowego purée.

Video

video-steki-w-sosie-piperzowym-460-200x
Z polędwicy wołowej wyczarujesz również wyśmienite steki w sosie pieprzowym.

Zobacz, jak to zrobić
video-smazenie-steku-wolowego-460-200x
Chcesz wiedzieć, jak perfekcyjnie usmażyć stek wołowy?

Obejrzyj film