Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Carpaccio z buraków


Carpaccio z buraków

Przepis na 6 porcji. Czas przygotowania: około 10 minut. + czas gotowania buraków

Składniki:   
500 g surowych buraków (lub ugotowanych i obranych, zamkniętych w vacuum)
sól morska gruboziarnista
150 g roszponki pieprz
60 g orzeszków piniowych oliwa z oliwek
świeży parmezan

Sposób przyrządzenia:

Gotować surowe buraki w osolonej wodzie przez około 40 minut, następnie opłukać pod zimną wodą i obrać. Wypłukać roszponkę i osuszyć. Uprażyć orzeszki piniowe na patelni z powłoką nieprzywierającą, bez użycia tłuszczu. Pokroić cienko buraki i ułożyć je na talerzu. Położyć na plastrach trochę roszponki, a następnie posypać parmezanem i orzeszkami piniowymi. Doprawić solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Na koniec skropić carpaccio oliwą z oliwek.

Sprawdź również, jak przygotować klasyczne carpaccio z wołowiny

klasyczne carpaccio z wołowiny
Sprawdź przepis »