Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Burgery wołowe z pieczonymi mini marchewkami

Burgery wołowe z pieczonymi mini marchewkami
Przygotowane samodzielnie burgery wołowe są świetnym pomysłem na obiad w stylu amerykańskim. Razem z nim podaj zaskakujące dodatki, a komplementom nie będzie końca.

Burgery wołowe z pieczonymi mini marchewkami

Lista składników:

  • mięso mielone
    wołowe 200 g
  • bułka 1 szt.
  • sałata 2 listki
  • pomidor 1 szt.
  • ogórek 1 szt.
  • majonez, ketchup,
    musztarda - po 10 g
  • mini marchewki 100 g
  • pieprz i sól - do smaku
  • olej rzepakowy
     
Czas przygotowania: 30 minut

Poziom trudności: średni

Wydrukuj przepis »

Przygotowanie

krok 1
Krok 1: Mięso wołowe dopraw solą i pieprzem oraz dodaj olej rzepakowy.
krok 2
Krok 2: Następnie uformuj burgera.
krok 3
Krok 3: Posól go i posmaruj olejem.
krok 4
Krok 4: Grilluj po ok 3 minut z każdej strony.
krok 5
Krok 5: Na patelni obok mięsa ułóż przeciętą na pól bułkę.
krok 6
Krok 6: Przygotuj pomidora, ogórka i liście sałaty.
krok 7
Krok 7: Przygotuj sos z majonezu, ketchupu i musztardy
krok 8
Krok 8: Na oddzielnej patelni przygotuj frytki z mini marchewek.
krok 9
Krok 9: Ułóż składniki na bułce. Do smaku możesz dodać gałązkę rozmarynu i czosnek.

Odkryj więcej smakowitych przepisów!