Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Buraki marynowane

Buraki marynowane w oliwie dyniowej z octem balsamicznym, granatem i kozim serem
Nie tylko zdrowe, ale i przepyszne. Buraki marynowane w oliwie z kozim serem to łatwy przepis na podwieczorek. Kompletnie odmieni twoje spojrzenie na zdrowe jedzenie.

Buraki marynowane w oliwie dyniowej z octem balsamicznym, granatem i kozim serem

Przygotowanie

Potrzebne składniki:

  • Buraki czerwone – 0.6 kg
  • Oliwa dyniowa – 100 ml
  • Ocet balsamiczny – 20 ml
  • Granat – 1 szt.
  • Ser kozi – 150 g
  • Mleko kozie – 50 ml
  • Sól, pieprz
  • Mikro liście do dekoracji 


Czas przygotowania: 1 godzina

Poziom trudności: łatwe

Wydrukuj przepis »
krok 1
Krok 1: Buraki obieramy, tniemy na cienkie plastry.

krok 2
Krok 2: Marynujemy w oliwie dyniowej, occie i soli.
krok 3
Krok 3: Następnie odkładamy na minimum 1 godz.
krok 4
Krok 4: Czyścimy granata.
krok 5
Krok 5: Ser kozi podlewamy mlekiem dla uzyskania płynnej konsystencji.

krok 6
Krok 6: Doprawiamy solą i pieprzem.
krok 7
Krok 7: Układamy buraka na talerzu. Dodajemy ser kozi. 
krok 8
Krok 8: Posypujemy owocami granatu i dekorujemy mikro liśćmi.
krok 9
Krok 9: Doprawiamy solą i pieprzem.

Odkryj więcej smakowitych przepisów!