Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Biała zupa krem z pomidora


Na świecie istnieje około 4 tysięcy odmian pomidorów. Najwięcej pomidorów ma kolor czerwony, ale istnieją też odmiany czarne, brązowe, fioletowe, zielone (co niekoniecznie świadczy o ich niedojrzałości), żółte, pomarańczowe i różowe. Inne odmiany mają pręgowaną lub inaczej ukształtowaną powierzchnię.


Biała zupa krem z pomidorów - MAKRO Inspiracje

Przygotowanie:

Składniki:
 
2 cebule zwyczajne 
500 ml śmietany
1 korzeń kopru włoskiego 
Oliwa z oliwek
1 ząbek czosnku
1 łyżka stołowa cukru                      
100 ml białego wina 
Sól
20 ml białego octu balsamicznego
Pieprz
1 l bulionu z pomidorów 

Biała zupa krem z pomidora - przygotowanie krok 1
Pokrój cebulę i koper w drobne kostki, posiekaj czosnek.

Biała zupa krem z pomidora - przygotowanie krok 2
Pokrój cebulę i koper w drobne kostki, posiekaj czosnek.

Biała zupa krem z pomidora - przygotowanie krok 3
Pokrój cebulę i koper w drobne kostki, posiekaj czosnek.

Biała zupa krem z pomidora - przygotowanie krok 4
Pokrój cebulę i koper w drobne kostki, posiekaj czosnek.

Biała zupa krem z pomidora - przygotowanie krok 5
Dodaj śmietanę, doprowadź ponownie do wrzenia i przetrzyj.

Biała zupa krem z pomidora - przygotowanie krok 6
Przeciśnij przez sitko i dopraw solą i pieprzem do smaku.

Biała zupa krem z pomidora - przygotowanie krok 7
Podawaj ze świeżymi pomidorami pokrojonymi w kostkę.