Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Barszcz z halibutem


Barszcz z halibutem - MAKRO Inspiracje

Porcji: 6 / Czas przygotowania: około 45 minut

Składniki
 
300 g wędzonego halibuta 250 g crème fraîche
500 g ugotowanych buraków ½ pęczka kopru
500 ml soku z buraków Przyprawy (biały pieprz, papryka, liść laurowy)
200 g cebuli ½ cytryny
750 ml bulionu z kurczaka 5 g młodego czosnku
125 ml białego wina Sól
25 ml octu malinowego  

Przygotowanie:

Czosnek i cebulę pokroić w kostkę i obsmażyć na odrobinie oliwy. Podlać białym winem. Następnie dodać przyprawy i całość lekko poddusić. Pokroić buraki na duże kawałki i umieścić w rondlu z bulionem i sokiem z buraków. Gotować na wolnym ogniu.

Następnie doprawić mieszankę sokiem malinowym i koperkiem, dokładnie zblendować zupę na puree, a następnie przetrzeć przez  drobne sito. Dodać crème fraîche i doprawić cytryną i solą. Przed podaniem dodać do zupy wędzonego halibuta i odrobinę posiekanego koperku.