Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Wiosna we Włoszech 2014

Prowadząc włoską restaurację bardzo trudno o wypracowanie przewagi nad konkurencyjnymi lokalami z uwagi na nasycenie rynku. Pomocne może okazać się sezonowe odświeżanie karty dań. Wraz z nadejściem wiosny masz okazję zaskoczyć swoich Klientów świeżością składników, aromatem ziół, i nowymi daniami - spraw żeby odkryli włoską kuchnię na nowo.

Poniżej przedstawiamy produkty, które doskonale komponują się ze składnikami kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej. Połącz je z bazylią, parmezanem, rukolą i mozzarellą, a zdobędziesz podniebienia Klientów.

Nie zwlekaj! Dodaj wiosnę do menu swojej restauracji!
dodaj wiosnę do menu - z MAKRO
MAKRO - Wiosna we Włoszech 2014

Smak wiosny każdego dnia

Knorr Zupa Toskańska 1,2 kg

Knorr Zupa Toskańska 1,2kg w ofercie MAKRO

Hellmann’s Sos w płynie Cezar 1l

Hellmann’s Sos w płynie Cezar 1l w ofercie MAKRO

Knorr Sos 4 Sery z Brokułami 0,9 kg

Knorr Sos 4 Sery z Brokułami 0,9kg w ofercie MAKRO

Knorr Sos Do Spaghetti Carbonara 1kg

Knorr Sos Do Spaghetti Carbonara 1kg w ofercie MAKRO

Knorr Sos Do Spaghetti Napoli 0,9 kg

Knorr Sos Do Spaghetti Napoli 0,9kg w ofercie MAKRO

Knorr Primerba Włoska 0,34 kg

Knorr Primerba Włoska 340g w ofercie MAKRO

Knorr Primerba Bazyliowa 0,34 kg

Knorr Primerba Bazyliowa 340g w ofercie MAKRO

Knorr Primerba Pesto 0,34 kg

Knorr Primerba Pesto 340g w ofercie MAKRO

Knorr Primerba Red Pesto 0,34 kg

Knorr Primerba Red Pesto 340g w ofercie MAKRO

Carte d’Or Mus Czekoladowy 1,44 kg

Carte d’Or Mus Czekoladowy 1440g w ofercie MAKRO

Carte d’Or Pannacotta Cream 0,80 kg

Carte d’Or Pannacotta Cream 800g w ofercie MAKRO

Carte d’Or Tiramisu Cream 0,54 kg

Carte d’Or Tiramisu Cream 540g w ofercie MAKRO

Knorr Sos Do Spaghetti Bolognese 1kg

Knorr Sos Do Spaghetti Bolognese 1kg w ofercie MAKRO

Knorr Sos Sałatkowy Włoski 0,7 kg

Knorr Sos Sałatkowy Włoski 700g w ofercie MAKRO

Inspirujące wiosenne przepisy

Spaghetti w sosie bolognese

Przepis na spaghetti w sosie bolognese - MAKRO
Składniki na 10 porcji:   
Sos do spaghetti Bolognese Knorr 0,200 kg
Seler naciowy 0,100 kg
Woda 1,000 l
Wino czerwone 0,200 l
Oliwa z oliwek 0,030 l
Mięso mielone 0,500 kg
Cebula 0,090 kg
Zioła do dekoracji
Marchew 0,130 kg
Makaron spaghetti 0,800 kg

Wykonanie:

  • Mięso zmiel na grubych oczkach, cebulę, marchew i seler naciowy również zmiel.
  • Wszystkie składniki podsmaż na oliwie.

  • Całość podlej winem i duś przez chwilę.

  • Sos do spaghetti Bolognese Knorr dodaj do podsmażonych składników, całość duś na wolnym ogniu, konsystencja powinna przypominać gęsty sos.
  • Makaron ugotuj al dente i połącz z ugotowanym sosem.

  • Jeśli podajemy makaron w restauracji, porcyjnie zaleca się wymieszanie makaronu z sosem, natomiast przy zbiorowym żywieniu praktykuje się polewanie sosu po makaronie.

Caprese w zupie z balsamico

Przepis na caprese w zupie z balsamico - MAKRO
Składniki na 1 l:
 
Zupa toskańska Knorr 0,130 kg
Mini-mozzarella 10 szt.
Woda 1,000 l
Ocet balsamiczny (zredukowany) do dekoracji
Pomidorki koktajlowe 5 szt. Chipsy z bazylii do dekoracji

Wykonanie:

  • Zupę toskańską Knorr połącz z gorącą wodą, gotuj kilka minut na wolnym ogniu.
  • Pomidorki koktajlowe i mozzarellę pokrój w plasterki i poukładaj na przemian.
  • Całość nakłuj na wykałaczkę.

  • Zupę toskańską Knorr podawaj w małych (około 100 ml) naczyniach, na wierzchu ułóż mozzarellę z pomidorkami.
  • Dodatkowo udekoruj kroplami zredukowanego octu balsamicznego i chipsami z bazylii.
  • Zupę możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.