dip ziołowy ze świeżą rzeżuchą

Dip ziołowy ze świeżą rzeżuchą

Liczba porcji: 6
Czas przygotowania
: ok. 15 min

Składniki:

  • 400 g kremowego twarogu,
  • 1 pęczek łagodnych ziół (pietruszka, szczypiorek, trybula),
  • 1 talerz rzeżuchy ogrodowej,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżka miodu,
  • odrobina soku z cytryny,
  • trochę sosu Worcester,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:

Mieszaj twaróg, aż stanie się kremowy i przypraw go niewielką ilością soli, pieprzu i miodu do smaku. Dodaj soku z cytryny i sosu Worcester. Posiekaj czosnek i zioła. Wszystko dodaj do twarogu i dobrze wymieszaj. Na koniec posyp mieszankę rzeżuchą ogrodową.

 


Tarta z dynią i ricottą

Dynia kojarzy się obecnie z beztroską zabawą halloweenową, ale w naszych głowach przywołuje wspomnienia z dzieciństwa i potrawy naszej babci - sprawdź teraz słodki nowoczesny przepis i daj ponieść się wspomnieniom.

wegetarianskie warzywa na słodko deser

Balijskie placki Cornfrittes

Chociaż kukurydza najczęściej kojarzy się z Ameryką, te chruupiące i pikantne placki kukurydziane to typowa indonezyjska przekąska.

weganskie street food akademia inspiracji wegetarianskie warzywa

Koszyczki z tortilli vs tatar z matjasa korzennego

Znasz kuchnię Zero Waste? Poznaj kolejny etap - dania Zero Plate! To niekonwencjonalny, a równocześnie ekologiczny sposób przygotowania oraz podania posiłków. Wykorzystaj to, co masz pod ręką w swojej kuchni. Poznawaj przepisy, dzięki którym nie będziesz musiał używać talerza a do tego zaciekawisz każdego!

ekologiczne warzywa ryby zero plate zero waste fit

Soki owocowe i warzywne

Soki szybko tracą świeżość i wartości odżywcze, ponieważ wiele witamin nie toleruje dłuższego kontaktu z tlenem. Z tego powodu soki należy przygotowywać bezpośrednio przed podaniem i nie zostawiać ich na później.

bez alkoholu napoje owoce warzywa