dip ziołowy ze świeżą rzeżuchą

Dip ziołowy ze świeżą rzeżuchą

Liczba porcji: 6
Czas przygotowania
: ok. 15 min

Składniki:

  • 400 g kremowego twarogu,
  • 1 pęczek łagodnych ziół (pietruszka, szczypiorek, trybula),
  • 1 talerz rzeżuchy ogrodowej,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżka miodu,
  • odrobina soku z cytryny,
  • trochę sosu Worcester,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:

Mieszaj twaróg, aż stanie się kremowy i przypraw go niewielką ilością soli, pieprzu i miodu do smaku. Dodaj soku z cytryny i sosu Worcester. Posiekaj czosnek i zioła. Wszystko dodaj do twarogu i dobrze wymieszaj. Na koniec posyp mieszankę rzeżuchą ogrodową.

 


Letnie drinki

Już sam wygląd ponczu dowodzi, że ten owocowy napój to niecodzienne rozwiązanie. Intensywny kolor z kawałkami owoców w pękatych szklanych misach na pewno zwróci uwagę Twoich gości.

Soki owocowe i warzywne

Soki szybko tracą świeżość i wartości odżywcze, ponieważ wiele witamin nie toleruje dłuższego kontaktu z tlenem. Z tego powodu soki należy przygotowywać bezpośrednio przed podaniem i nie zostawiać ich na później.

Likiery ziołowe

Mały kieliszek mocnego trunku alkoholowego na deser – dla wielu jest to nieodłączna część dobrego posiłku. Wśród tradycyjnych środków na poprawę trawienia są między innymi te na bazie ziół. Nie tylko smakują wyśmienicie, lecz pomagają organizmowi w trawieniu. A ich picie jest znowu w modzie!

Letnie koktajle - napoje w kolorze słońca

Sam widok kolorowych zmiksowanych drinków wystarczy, by wprawić Twoich gości w dobry nastrój. Dodatkowo, szeroki wybór różnych koktajli oznacza, że każdy znajdzie coś dla siebie.