Dip ziołowy ze świeżą rzeżuchą
13. sierpnia 2019
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: ok. 15 min
Składniki:
- 400 g kremowego twarogu,
- 1 pęczek łagodnych ziół (pietruszka, szczypiorek, trybula),
- 1 talerz rzeżuchy ogrodowej,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżka miodu,
- odrobina soku z cytryny,
- trochę sosu Worcester,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Mieszaj twaróg, aż stanie się kremowy i przypraw go niewielką ilością soli, pieprzu i miodu do smaku. Dodaj soku z cytryny i sosu Worcester. Posiekaj czosnek i zioła. Wszystko dodaj do twarogu i dobrze wymieszaj. Na koniec posyp mieszankę rzeżuchą ogrodową.
Dynia kojarzy się obecnie z beztroską zabawą halloweenową, ale w naszych głowach przywołuje wspomnienia z dzieciństwa i potrawy naszej babci - sprawdź teraz słodki nowoczesny przepis i daj ponieść się wspomnieniom.
8. października 2019
wegetarianskie
warzywa
na słodko
deser
Znasz kuchnię Zero Waste? Poznaj kolejny etap - dania Zero Plate! To niekonwencjonalny, a równocześnie ekologiczny sposób przygotowania oraz podania posiłków. Wykorzystaj to, co masz pod ręką w swojej kuchni. Poznawaj przepisy, dzięki którym nie będziesz musiał używać talerza a do tego zaciekawisz każdego!
12. września 2019
ekologiczne
warzywa
ryby
zero plate
zero waste
fit
Soki szybko tracą świeżość i wartości odżywcze, ponieważ wiele witamin nie toleruje dłuższego kontaktu z tlenem. Z tego powodu soki należy przygotowywać bezpośrednio przed podaniem i nie zostawiać ich na później.
13. sierpnia 2019
bez alkoholu
napoje
owoce
warzywa