Sernik z białej czekolady z malinami

Sernik na zimno z malinami

składniki

 

  • 40 g   Biszkopty Makro Chef
  • 10 g   Masło Aro
  • 10 g   Migdał cały blanszowany Makro Chef
  • 100 g Twaróg mielony Aro
  • 60 g   Czekolada biała
  • 20 g   Śmietanka 30% Makro Chef
  • 10 g   Żelatyna Aro
  • 50 g   Maliny świeże
  •          Wanilia świeża

 

wykonanie

Przygotować foremkę wyłożoną papierem do piecznią na dnie. Migdał sprażyć na suchej patelni, po wystygnięciu drobno posiekać. Biszkopty pokruszyć wymieszać z masłem i migdałami na jednolitą masę. Masę przełożyć na dno foremki i ugnieść. Na masę poukładać maliny a foremkę wstawić do lodówki. Czekoladę białą rozpuścić w kąpieli wodnej a żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Gdy napęcznieje, podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia. Ciepłą żelatynę mieszamy z rozpuszczoną ciepłą czekoladą, dodajemy ziarna wanilii i mieszamy z twarogiem. Szybko wykładamy na przygotowaną wcześniej foremkę z malinami. Następnie obsypujemy startą białą czekoladą na górze i wstawiamy deser do lodówki.

Uwaga! Przy łączeniu twarogu z białą czekolada twaróg nie może być wyjęty prosto z lodówki - musi mieć temperaturę zbliżoną do temperatury jeszcze płynnej białej czekolady. Za zimny twaróg spowoduje rozwarstwienie się masy.         

 


Sakiewki z figą i sorbet z pomidora

Kuchenne fantazje #zeroplate - sakiewki z figą i sorbet... z pomidora!

zero waste zero plate makro chef fit

Wieloletnia współpraca

Nasza współpraca z dostawcami oparta jest na dobrych relacjach i pełnym zaufaniu! Dowiedź się więcej >

wegetarianskie weganskie zero plate zero waste ekologiczne owoce sadko zrównoważony rozwój

Tarta z dynią i ricottą

Dynia kojarzy się obecnie z beztroską zabawą halloweenową, ale w naszych głowach przywołuje wspomnienia z dzieciństwa i potrawy naszej babci - sprawdź teraz słodki nowoczesny przepis i daj ponieść się wspomnieniom.

wegetarianskie warzywa na słodko deser

Jabłecznik na kruchym spodzie z bezą i kruszonką

Szara reneta to stara odmiana jabłoni idealna na jabłecznik! Wróć do smaków z dzieciństwa i połącz to z przepyszną bezą.

beza deser na słodko wegetarianskie owoce

Crème brûlée

Klasyka wśród słodyczy, czyli crème brûlée, to doskonały sposób, aby urozmaicić twoje myślenie o deserach. Wędrówka w poszukiwaniu nowych doznań? Czemu nie.

wegetarianskie na słodko