• Świat produktów

Spaghetti bolognese

Czas przygotowania:
20 - 30 minut

Czas gotowania:
25 minut

Informacje żywieniowe

Kaloryczność:
380
Tłuszcz:
20g
Cholesterol:
75mg
spagetti bolognese

Składniki

  • 1 kg makaronu spaghetti
  • 100 g parmezanu
  • 10 g świeżej bazylii
  • 300 g cebuli
  • 50 ml oliwy
  • 800 g mięsa mielonego
  • 3 kg pomidorów pellati
  • 3 g czosnku

Sposób przygotowania

  1. 1

    Pokrojony w kostkę czosnek i cebulę podsmażyć na oliwie.

  2. 2

    Dodać mielone mięso i smażyć do momentu, aż mięso się przyrumieni.

  3. 3

    Dolać pomidory pellati i wszystko gotować przez 1 godzinę.

  4. 4

    Ugotowany makaron all dente dodać do sosu bolognese i wszystko razem wymieszać.

  5. 5

    Podawać posypane tartym parmezanem i udekorowane świeżą bazylią.